Eet volgens de schijf van 5

Gewicht in Balans werkt met de ‘Schijf van Vijf’.

Gewicht in Balans werkt met de ‘Schijf van Vijf’. Ik hanteer de vernieuwde Schijf van Vijf die, na diverse onderzoeken, als meest bekend en effectief wordt gezien. Daarnaast kijken samen we naar jouw behoeften. Het is niet erg om af en toe buiten de Schijf van Vijf te eten, wat het makkelijker maakt om een gezonde levensstijl vol te houden. Daarnaast is meer bewegen, stoppen met roken, matig gebruik van alcohol, gezonde voeding en voldoende ontspanning (BRAVO) erg belangrijk. De BRAVO factoren geven de juiste handvatten om je leefstijl te veranderen waardoor je op een gezond gewicht komt en blijft. Tijdens het eerste intakegesprek ontvang je een voedingsdagboek. Een voedingsdagboek invullen maakt je bewuster van je eetpatroon. Het boek geeft niet alleen inzicht in wat je eet, maar ook waarom.

Schijf van Vijf - Gewicht in Balans

Van kennismaking tot positief resultaat!

Hoe ziet het traject van kennismaking tot positief resultaat eruit? In een aantal stappen helpt Gewicht in Balans jou in het zadel!

Kennismakingsgesprek: telefonisch

Goed dat je contact opneemt! De eerste stap is gezet. De eerste kennismaking is telefonisch. Dit is een oriënterend gesprek, geheel vrijblijvend en kosteloos. We bespreken in het kort mijn werkwijze en jouw wensen, verwachtingen en motivatie. Ik geef je de opdracht mee om drie dagen een voedingsdagboek bij te houden. Je krijgt instructies hoe je dit het beste op kunt schrijven.

Eerste consult: intakegesprek

Wanneer we allebei een goed gevoel hebben gaan we samen aan de slag. De begeleiding start met een intakegesprek in mijn praktijk aan huis. We bespreken het eetdagboek dat je hebt bijgehouden. We gaan met elkaar in gesprek over je leef- en eetgewoonten. Daarnaast verricht ik uitgebreide metingen, zoals je gewicht, lichaamssamenstelling en tailleomtrek. Na afloop van het consult vraag ik je een voedingsdagboek bij te houden voor vijf dagen. Dit dagboek dient als basis voor het advies op maat.

Tweede consult: voedingsadvies

Tijdens het tweede consult bespreken we het voedingsdagboek en de analyse. We bekijken de verhouding eiwitten, vetten, koolhydraten en mineralen in jouw voeding. We stellen een stappenplan op met reële doelen en je krijgt een (voedings)advies op maat met een bijpassend weekmenu.

Vervolgconsult

Het vervolgconsult gebruiken we om de vorderingen te bespreken aan de hand van een nieuwe (weeg)meting. Ook bespreken we eventuele vraagstukken of struikelblokken. Het vervolgconsult is een ‘stok achter de deur’. Hoe vaak je komt, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Naarmate je steeds beter met voeding leert omgaan, en afhankelijk van de behaalde resultaten, neemt de frequentie van de bezoeken af. Mijn werk is geslaagd als jouw voedingspatroon weer in balans is en je zelf in staat bent je gewicht onder controle te houden.

Weegconsult (optioneel)

Dit is een optioneel consult voor alleen wegen en meten.